Dette er en frisk og herlig dessert til varme sommerdager. Bringebær og sitron passer utmerket sammen, og den syrlige smaken er forfriskende. Herlig dessert, men er veldig god som en kveldskos nå på sommeren.

Sitron Mousse med bringebær culi

Først lager du bringebærculien, hvordan ser du her: Bringebærculi

Du trenger:

3 egg

2 eggeplommer

1 ss gelatinpulver(eller 6 gelatin plater)

saften fra 2 sitroner( velg økologisk)

revet skal fra 1 sitron( velg økologisk)

0, 5dl sukker

3 dl kremfløte + 1 ss sukker

Slik gjør du:

Pisk egg, eggeplommer og 0,5 dl sukker til eggedosis, pisk godt så alt sukkeret løser seg opp

 

Eggedosis, viktig at man pisker lenge så alt sukkeret løser seg opp

Eggedosis, viktig at man pisker lenge så alt sukkeret løser seg opp

Riv skallet av den ene sitronen før du deler den i to og presser ut all saften av sitronene.

Press ut saften, gjør ikke noe om det kommer med litt fruktkjøtt

Press ut saften, gjør ikke noe om det kommer med litt fruktkjøtt

Økologiske Sitroner

Økologiske Sitroner

Revet sitronskall, vask skallet godt før du river og bruk øko sitroner

Revet sitronskall, vask skallet godt før du river og bruk øko sitroner

Sitron og Sitronskall

Sitron og Sitronskall

Løs opp 1 ss gelatinpulver i sitronsaften. Hold skålen med saft sakll og gelatinpulver i 30 sek over kokende vann mens du rører ut.

Gelatin og sitronsaft. Hold blandingen over kokende vann i 30 sek mens du rører. I dag hold jeg på å lage potetsalat også så da holdt jeg den bare over de kokende potetene.

Gelatin og sitronsaft. Hold blandingen over kokende vann i 30 sek mens du rører. I dag hold jeg på å lage potetsalat også så da holdt jeg den bare over de kokende potetene.

Bland sitronblandingen ned i eggedosisen

Bland forsiktig så du beholder luften i eggedosisen.

Bland forsiktig så du beholder luften i eggedosisen.

Pisk krem av 3 dl fløte og 1 ss sukker

Bland dette forsiktig ned i eggedosisblandingen

Bland forsiktig her også, behold så mye av luftfuktigheten som mulig.

Bland forsiktig her også, behold så mye av luftfuktigheten som mulig.

Fordel blandingen i porsjonsglass – ser veldig fint ut i stettglass

stirom mousse

 

Sett glassene i kjøleskapet i 30 minutter før du heller bringebærculi på toppen. La de stå i kjøleskapet til servering, helst i 3 timer. kan lage de dagen før, men da bør du ta plastfilm over toppen så det ikke blir snerk på culien.

Bringebærculi på sitronmousse

Bringebærculi på sitronmousse

sitronmousse med bringebærculiSitron Mousse med bringebær culi