Rabarbrakake er noe av det beste jeg vet når det gjelder kaker uten sjokolade(ja jeg kan lage noe uten sjokolade også, hihi)

Du trenger:

  • 2 store stilker rabarbra
  • 4ss sukker og 1 ss kanel
  • 200g smør – mykt
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl havregryn
  • 3,5 dl hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2 ss pærlesukker

Slik gjør du:

  • Skrell og skjær rabarbraen i biter, ha i en bolle og bland sammen med 4 ss sukker og 1 ss kanel. La dette stå i kjøleskapet i minst 3 timer, jeg lar det gjerne stå over natta.

rabarbrakake

 

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bland sammen mykt smør og sukker til en jevn masse.
  • Ha i eggene

rabarbrakake

  • Bland godt sammen før du har i det tørre

rabarbrakake rabarbrakake

  • Bruk en stor springform med bakepapir i bunnen, smør også formen med smør.
  • Hell degen i og fordel jevnt.

rabarbrakake rabarbrakake

  • Dytt så rabarbrabiter jevnt fordelt nedi deilgen og strø pærlesukker over. Ikke ta med all saften som blir liggende i bunnen av rabarbra bollen.

rabarbrakake

Glemte å ta bilde før jeg satte den i ovene, så fortet meg å knipse et noen minutter etter den var satt inn.

  • Stek på 180 grader i forvarmet ovn i ca 40-45 minutter – skal være gylden på toppen, men fortsatt litt myk i midten.

rabarbrakake

Denne kaka smakte nydelig servert med is og sommerens første norske jordbær

rabarbrakake7 rabarbrakake10