Rabarbrakake er noe av det beste jeg vet når det gjelder kaker uten sjokolade(ja jeg kan lage noe uten sjokolade også, hihi)
Du trenger:
- 2 store stilker rabarbra
- 4ss sukker og 1 ss kanel
- 200g smør – mykt
- 3 dl sukker
- 1,5 dl havregryn
- 3,5 dl hvetemel
- 3 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 3 egg
- 2 ss pærlesukker
Slik gjør du:
- Skrell og skjær rabarbraen i biter, ha i en bolle og bland sammen med 4 ss sukker og 1 ss kanel. La dette stå i kjøleskapet i minst 3 timer, jeg lar det gjerne stå over natta.
- Sett ovnen på 180 grader
- Bland sammen mykt smør og sukker til en jevn masse.
- Ha i eggene
- Bland godt sammen før du har i det tørre
- Bruk en stor springform med bakepapir i bunnen, smør også formen med smør.
- Hell degen i og fordel jevnt.
- Dytt så rabarbrabiter jevnt fordelt nedi deilgen og strø pærlesukker over. Ikke ta med all saften som blir liggende i bunnen av rabarbra bollen.
Glemte å ta bilde før jeg satte den i ovene, så fortet meg å knipse et noen minutter etter den var satt inn.
- Stek på 180 grader i forvarmet ovn i ca 40-45 minutter – skal være gylden på toppen, men fortsatt litt myk i midten.
Denne kaka smakte nydelig servert med is og sommerens første norske jordbær