Denne energibaren er perfekt for lange turer, stappfull av næring og energi som varer. Den er saftig og smakfull.
Du trenger:
–> jeg bruker kun økologiske råvarer til disse
1,5 dl solsikkefrø
2 dl spelt flak
5 dl havregryn
2,5 hakkede nøtter – her kan du bruke det du liker best, jeg brukte cashews
ca 80-100 gram tørket bær og frukt – hakket ta det du liker best eller har hjemme, papaya, mango, annanas, kokosnøtt, blåbær, rosiner osv.
100g hakket mørk sjokolade
1 dl chia frø
16-20 bringebær(gjærne frossne)
1 dl fresset appelsinjuice
250g honning
2 ss agave sirup
1 ts kanel
Slik gjør du:
Hakk det som hakkes skal og bland i en bolle sammen med havregryn, spelt, chia frø og solsikkekjærnene
Kok opp bringebær, honning, agave sirup og appelsinjuice og la koke i noen minutter, rør godt
Hell den varme blandingen over det tørre og rør sammen – sjokoladen smelter – så vil du ha sjokoladebiter bør du vente med å ha disse i til slutt.
Hell blandingen i to 1 liters brødformer som du har dekket med bakepapir
Press godt sammen – viktig.
Brett papiret over blandingen og sett formene oppihverandre og en ny form på toppen, press ned og sett gjerne noe tungt opp
Sett i kjøleskapet natta over.
Ta de ut av formen og del i passe biter
Pakk hver i folie
Kan fint oppbevares i fryseren til du skal på tur, tiner raskt – bare putt de rett fra fryseren og i sekken 🙂
GOD TUR 🙂