Herlig frisk rabarbra og jordbær smuldrepai, en klar sommer favoritt
Du trenger:
- 5 rabarbra stilker
- 500 gram jordbær
- 300g smør
- 4 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 del speltflak
- 6 dl havregryn
- Saften av 1 lime
- 2ss sukker
Slik gjør du:
Skru på ovnen på 200 grader. La smøret få romtemperatur. Imens renser du rabarbraen(ta av det ytterste laget på alle sider, dras fint av i lange strimler). Kutt den opp i passe biter og ha i en skål – strø 2 ss sukker over og bland godt – la stå på benken. Bland gjerne i jorbærene som også deles i passe biter. Kan bruke frossne bær.
Bland sammen alt det tørre, ha så i saften av limen, og smøret
Kna sammen til alt smøret er jevnt fordelt
Hell rabarbra og jordbær i en ildfast form
Ha smuldredeigen over, pass på at den dekker helt
Stek midterst i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter – skal bli gylden på toppen
Serveres lun med is eller pisket krem
Dette er smaken av sommer, selv på en regntung søndag i mai 🙂
Trackback/Tilbaketråkk