Herlig frisk rabarbra og jordbær smuldrepai, en klar sommer favoritt

Du trenger:

  • 5 rabarbra stilker
  • 500 gram jordbær
  • 300g smør
  • 4 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 del speltflak
  • 6 dl havregryn
  • Saften av 1 lime
  • 2ss sukker

 

Slik gjør du:

Skru på ovnen på 200 grader. La smøret få romtemperatur. Imens renser du rabarbraen(ta av det ytterste laget på alle sider, dras fint av i lange strimler). Kutt den opp i passe biter og ha i en skål – strø 2 ss sukker over og bland godt – la stå på benken. Bland gjerne i jorbærene som også deles i passe biter. Kan bruke frossne bær.

rabarbra jordbær og rabarbra

Bland sammen alt det tørre, ha så i saften av limen, og smøret

havregryn, mel, speltflak, sukkerlime

Kna sammen til alt smøret er jevnt fordelt

IMG_9097

Hell rabarbra og jordbær i en ildfast form

IMG_9098

Ha smuldredeigen over, pass på at den dekker helt

IMG_9099

Stek midterst i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter – skal bli gylden på toppen

IMG_9104

Serveres lun med is eller pisket krem

IMG_9117

Dette er smaken av sommer, selv på en regntung søndag i mai  🙂