Denne langpanne firkløverkaka er stapp full av frikløver både oppå og inni – noe som gir en litt karamelaktig nøttesmak som smelter på tunga.
Gjør seg best om den får stå natta over og serveres kald 🙂
Du trenger:
- 150g smør
- 1 liter kefir
- 6 dl sukker
- 200g firkløver
- 4 ss kakaopulver
- 5 ts natron
- 9 dl hvetemel
Til Glasuren:
- 400 g frikløver
- 1,5 dl fløte
- 50 g smør
- 150g melis.
Slik gjør du:
Smelt smøret, ta kjelen vekk fra plata og ha i firkløveren – rør til den har smeltet. Ha kefir og de andre ingrdiensene i en bakebolle og bland sammen, ha i smørblandingen og rør til en jevn glatt deig.
Varm ovnen til 180 grader. helle røra i en stor langpanne kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i ca 45 minutter
Avkjøles i langpanna
Glasur:
Kok opp fløta, ta kjelen vekk fra plata og ha i frikløver, melis og smør.
Kok opp på nytt og rør til en javn glasur.
Avkjøles til den tykner noe og hell over kaka mens den fortsatt er i langpanna.
Sett hele kaka kaldt natta over før den deles i biter og serveres.