Denne langpanne firkløverkaka er stapp full av frikløver både oppå og inni – noe som gir en litt karamelaktig nøttesmak som smelter på tunga. 

Gjør seg best om den får stå natta over og serveres kald 🙂

Du trenger:

  • 150g smør
  • 1 liter kefir
  • 6 dl sukker
  • 200g firkløver
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 ts natron
  • 9 dl hvetemel

Til Glasuren:

  • 400 g frikløver
  • 1,5 dl fløte
  • 50 g smør
  • 150g melis.

 

Slik gjør du:

Smelt smøret, ta kjelen vekk fra plata og ha i firkløveren – rør til den har smeltet.  Ha kefir og de andre ingrdiensene i en bakebolle og bland sammen, ha i smørblandingen og rør til en jevn glatt deig.

Varm ovnen til 180 grader. helle røra i en stor langpanne kledd med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i ca 45 minutter

Avkjøles i langpanna

Glasur:

Kok opp fløta, ta kjelen vekk fra plata og ha i frikløver, melis og smør.

Kok opp på nytt og rør til en javn glasur.

Avkjøles til den tykner noe og hell over kaka mens den fortsatt er i langpanna.

Sett hele kaka kaldt natta over før den deles i biter og serveres.