Denne oppskriften fikk jeg av min venninne Charlotte for mange år siden og det er min favoritt bolledeigsgrunnoppskrift.

Boller

Du trenger:

3 dl lunken melk

50 gr gjær

125g smør

100g sukker

3 egg

ca 1 ts kardemomme(her tar du så mye du har lyst, noen liker mye noen liker litt)

Og så mye hvetemel at deigen blir fast men ikke hard.

Tips: Pisk egg og sukker til eggedosis, før du blander oppi det våre og så det tørre – da får du veldig luftige boller

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukker ( se tips)

Smelt smøret og bland sammen med melken til en temå på ca 36 grader – bland i gjæren.

Hell gjærblandingen oppi eggedosisen sammen med kardemommen

Bland til slutt i mel til deigen er passe fast, den skal bli jevn og litt klissete.

bolledeig

Hev i 1 time.

Del deigen i tre emner, kna deigen godt før du ruller den i en lang pølse og deler opp i passe biter. rulle bitene til runde emner og plasser de på et brett med bakepapir.

Etterheves under et klede i ca 30 minutter

Pisk et egg og litt lunket vann sammen med en gaffel – pelse blandingen over bollene

Stekes midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter

Avkjøles på rist

 

0151cb80a9fc2fa23b974b7a9a0dedecb499a86c63