Disse lunsj muffinsene smaker herlig både varme og kalde, de er supre å ha med på tur eller i matpakka 🙂

For en litt mer barnevennlig variant se her: lunsjmuffins med ost og skinke/pølser

 

Mozarella/bacon Muffins

Mozarella/bacon Muffins

Du trenger:

3 dl hvetemel

2 dl havregryn

1 stor fersk  mozarella ( ca 385gram)

1 pk bacon( ca 140g)- delt opp i biter og sprøstekt

1 dl melk

1 dl cultura

2 ts bakepulver

2 egg

ca 3 s smelter smør(smelt sammen med baconet)

10 blader fersk basilikum og 5 tynne skiver fra en fersk chili – finhakket.

litt salt og pepper

og gjerne litt oregano

Jeg liker å krydre litt med urtesalt også, jeg bruker chiliurtesalt fra Renee Voltaire

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre

Rør inn egg og melk

rør godt, bland deretter i ost, krydder og bacon.

Fyll i muffinsformer – obs smør formene med litt nøytral olje, du kan også steke de rett i muffinsbrettet om du smører det litt. Hvis ikke så sitter muffinsene fast i papirformene.

Stekes i ca 15 min på 250 grader – skal bli gyldne på toppen.