Disse lunsj muffinsene smaker herlig både varme og kalde, de er supre å ha med på tur eller i matpakka 🙂
For en litt mer barnevennlig variant se her: lunsjmuffins med ost og skinke/pølser
Du trenger:
3 dl hvetemel
2 dl havregryn
1 stor fersk mozarella ( ca 385gram)
1 pk bacon( ca 140g)- delt opp i biter og sprøstekt
1 dl melk
1 dl cultura
2 ts bakepulver
2 egg
ca 3 s smelter smør(smelt sammen med baconet)
10 blader fersk basilikum og 5 tynne skiver fra en fersk chili – finhakket.
litt salt og pepper
og gjerne litt oregano
Jeg liker å krydre litt med urtesalt også, jeg bruker chiliurtesalt fra Renee Voltaire
Slik gjør du:
Bland alt det tørre
Rør inn egg og melk
rør godt, bland deretter i ost, krydder og bacon.
Fyll i muffinsformer – obs smør formene med litt nøytral olje, du kan også steke de rett i muffinsbrettet om du smører det litt. Hvis ikke så sitter muffinsene fast i papirformene.
Stekes i ca 15 min på 250 grader – skal bli gyldne på toppen.