Disse lunsjmuffinsene er veldig barnevennlige og passer like perfekt til tur som i matpakka. De er gode både kalde og varme.
For en litt mer voksen variant se her: Mozarella/bacon muffins med fersk basilikum og chili
Du trenger:
6 dl hvetemel
4 dl havregryn
ca 200 gram revet gulost
3 stk kjøttpølser, gjerne god og mager
5 skinkeskiver delt i småbiter
2 dl melk
2 dl cultura
2 ts bakepulver
4 egg
ca 50g smelter smør(smelt sammen med baconet)
litt salt og pepper
Litt Pizzakrydder
Jeg liker å krydre litt med urtesalt også, jeg bruker chiliurtesalt fra Renee Voltaire
Slik gjør du:
Bland alt det tørre
Rør inn egg og melk
Rør godt, bland deretter i ost, pølser, skinke og krydder
Fyll i muffinsformer – OBS: smør formene med litt nøytral olje, du kan også steke de rett i muffinsbrettet om du smører det litt. Hvis ikke så sitter muffinsene fast i papirformene.
Stekes i ca 15 min på 250 grader – skal bli gyldne på toppen.