Denne kaka er super god, og holder seg stiv og fin. Marengsen blir ikke rennede sånn som pavlova marengs kan bli når den står, så kan fint lage bunnen dagen før, men da venter du med å ta på den piskede kremen og bærene.

 

sjokolademarengskake 9

Du trenger:

Bunnen:

  • 5 eggehvitter
  • 200g sukker
  • 2ss kakao
  • 100g revet sjokolade

Sjokoladekremen:

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 300g kokesjokolade

På toppen trenger du 3 dl kremfølte og pynt etter smak.

sjokolademarengskake 7

Slik gjør du:

Pisk eggehvittene stiv mens du tilsetter sukker litt og litt, pisk til marengsen er stiv og blank.  mens du lar kjøkkenmaskinen stå og piske så river du opp 100 g sjokolade.

Når marengsen er ferdig pisket vender du inn 2 ss kakao og den reven sjokoladen. skru på ovene  så den rekker å bli varm – still på 180 grader

Bre dette ut på en stekeplate med bakepapir i en passe stor sirkel – mange mener at 24 cm er perfekt, jeg tenker gjør som du vil 😉

Sett platen midt i ovnen og skru temp ned til 150 grader.

Stekes i 1,5 time, skru så av varmen og la den stå i ovnen og bli kald.

Nå lager du sjokoladekremen(som også trenger tid på seg til å bli tykk og kald etterpå)

Hakk sjokoladen.

Ha eggeplommer, sukker og kremfløten i en kjele, kok opp under stadig visping – la det småkoke(og du må vispe hele tiden, ikke lov å slurve) til den tykner – tar ca 5-7 minutter. rører du ikke svir den seg i bunnen…og det er ikke noe godt.

Ta kjelen av platen og ha den hakkede sjokoladen i eggeblandingen, rør til sjokoladen er smeltet og kremen er jevn og fin – ingen klumper 😉

Sett det hele i kjøleskapet og la stå til den blir tykk – tar et par timer

 

Slapp av og gjør noe hyggelig mens bunnen blir kald og kremen blir stiv 🙂

 

Når alt er kaldt og stiv så brer du sjokoladekremen over marengsbunnen – forsiktig så du ikke knuser marengsen.

sjokolademarengskake 1

La det bli igjen en kant med marengs ytterst der du ikke har sjokoladekrem på.

sjokolademarengskake 4

Så pisker du en herlig luftig krem som du brer på toppen, og pynter med sjokoladesaus, og gjerne noen friske, eller frossen bær

sjokolademarengskake 3

Jeg pyntet med noen frossne bringebær

Kaken er sprø og myk på en gang og med en herlig sjokoladesmak både på kremen og marengsen 🙂

sjokolademarengskake 10