Nå er grillsesongen i gang og jeg elsker hjemmelaget potetsalat sammen med nesten alt man kna tenke seg å putte på grillen.
Jeg varierer ofte på oppskriften på salaten, men her er en av mine favoritter.
Du trenger:
1 pk majones
2 ss rømme
3 vårløk
1 eple
10 skiver suragurk
salt, pepper og gjerne litt hakket chilli
poteter ca 1 kg – gjerne nypoteter
Slik gjør du:
Kok poteter, ikke kok de for lenge, bedre at de er litt faste, og behold gjerne skallet på om det er nypoteter
Bland majo og rømme sammen, tilsett krydder
Hakk opp løk, suragurk og eple og bland i
Hell vannet av potetene og avkjøl de med kaldt vann. Når de er kalde så tørk av de.
Del de i passende biter – om skallet løsner så tar du det av. ellers beholder du det på.
Bland potetbitene oppi sammen med majo/rømme blandingen.
La stå kaldt i et par timer før servering så smakene får satt seg litt.