Da er endelig oppskriftsbloggen oppe og går og dagens dessert skal få lov å være første innlegg 🙂
For noen uker siden satt vi og så på Norge Rundt og der lagde de Dronning Maud Pudding, og alle i familien var enige om at det så vidunderlig godt ut. Så i dag måtte vi prøve oss på denne tradisjonsrike desserten.
Her er min variant av Dronning Maud Pudding, den passer perfekt for de som elsker sjokolade 🙂
Du trenger:
6 dl fløte
1 ts vaniljesukker
300 gram sjokolade(jeg blandet melkesjokolade og kokesjokolade)
6 egg
1 dl sukker
5 plater gelatin
3 ss kokende vann
Slik gjør du:
Pisk fast krem av 6 dl fløte og 1 ts vaniljesukker – sett kremen i kjøleskapet
Pisk eggene sammen med sukkeret til eggedosis, pisk lenge – iallefall 10 minutter med maskin, mens du venter på eggedosisen legger du 5 plater gelatin i kaldt vann. Så river du sjokoladen, eller om du ikke gidder å rive så kjører du den i en kjøkkenmaskin til det er fint fint revet.
Klem vannet av gelatinplatene og rør de ut i 3 ss kokende vann – hell gelatinen litt og litt oppi eggedosisien mens den pisker videre.
Så blander du forsiktig, men nøye sammen kremen og eggedosisblandingen – pass på at den blander seg godt.
Deretter legger du kremblandingen lagvis med den revne sjokoladen i en bolle.
La stå i kjøleskap i 3 timer eller natten over, aller best er den dagen etter 🙂