Brownies er en av mine favoritt kaker, og jeg har eksperimentert meg frem til at denne er aler best. Den smelter på tunge og de herlige bitene av sjokolade gir en perfekt blanding av mykhet og hardhet

Første gangen jeg laget disse så var de det første jeg tenkte på da jeg våknet dagen etter- da viste jeg at jeg hadde funnet den perfekte oppskriften 🙂

Brownies

Du trenger:

600g kokesjokolade(jeg liker best å bruke dronningsjokolade)

200g smør(kvitseid smør )

7 egg

6 dl sukker

5 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:

Smelt smør og 400 gram sjokolade i en kjele – avkjøl til lunken.

Brownies

Rør sammen egg og sukker – ikke til eggedosis – men rør kraftig sammen for hånd

Brownies10 Brownies9

Så blander du sjokoladesmøret og eggeblandingen sammen

Brownies 6

Så har du i mel og vaniljesukker – rør dette sammen til en jevn deig.

Brownies 1Brownies 3

Hakk 200g sjokolade, bland i røra

Brownies 4

 

Hell røra i en langpanne med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 grader  i ca 25 minutter –

Obs ikke stek for lenge – den skal være seig.

Brownies 18

OBS: den må avkjøles før du deler den opp, helst stå natten over i kjøleskapet.

jeg kjøler den først i langpanna, da er den enkel å løfte ut ved å løfte i bakepapiret, så pakker jeg den i plast og setter i kjøleskapet

Dagen etter deler jeg den opp og sikter gjerne melis over 🙂

Brownies 19 013189be4ff32c0e3908cd90b7cd92d49039d8ed89 0149dddcd365a32562229060f98b8552c8d32a9067

Bare å glede seg <3