Disse kjeksene er helt nydelige, akkurat passe sprø med myk kjerne. Nutella gir de en deilig nøtteaktig sjokoladesmak og sjokoladebitene ja de løfter smaken enda et hakk 🙂
Man kan nemlig aldri ha for mye sjokolade 🙂
Dette trenger du:
- 230 g smør(bruk ekte smør)
- 5 dl hv mel
- 2 dl havregryn
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 dl brunt sukker
- 2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200g hakket sjokolade
- 200g Nutella
- 2 egg
Slik gjør du:
Bland romtemperert smør og alt sukkeret sammen
Så blander du et og ett egg
Bland alt det tørre i en bolle
Hell dette i smørblandingen.
Bland godt sammen
Hakk sjokoladen
Hell sjokoladebiter og Nutella i røra
Bland godt sammen
Varm ovnen til 190 grader
Legg ut ca 1 ss store klatter på et bakepapir
Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 9-10 minutter – ikke stek for lenge, de er best når de er litt seige:)
De kan flyte litt inn i hverandre, da bare deler du de med en kniv mens de er varme.
La de kjøle seg litt på brettet før du legger de over på rist – ellers detter de fra hverandre