Ungene elsker å lage rullekake, det er kjapt og enkelt 🙂
I dag komponerte vi denne rullekaka med sjokoladebiter i deigen og herlig sjokoladekrem inni 🙂
Dette trenger du:
- 4 egg
- 2,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0,6 dl varmt vann
- 70 gram revet sjokolade (vei sjokoladen før du river – det er mye enklere)
til kremen trenger du:
- 3 dl kremfløte
- 5 ss kremfløte
- 3 ss sukker
- 130gr sjokolade
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis
Bland det tørre i en bolle
Riv sjokoladen og ha oppi det tørre
Vend forsiktig eggedosisen sammen med vannet og det tørre i flere omganger
Hell ut i en bakepapirkledd langpanne
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter – skal bli gyllen på toppen, men ikke for brun.
Gjør klart et bakepapir med sukker, ved kaka over på denne. ta av bakepapiret fra bunnen – det går lettere hvis du væter det med kaldt vann.
Legg langpanna opp ned over kaka og la den avkjøle seg slik(da holder den seg myk er blir enklere å rulle)
La kaka kjøle seg helt ned før du legger på kremen, ellers smelter kremen.
Slik lager du kremen:
Smelt 130 gram kokesjokolade i vannbad – rør inn 5 ss med fløte litt og litt.
La kremen kjøle seg litt ned mens du pisker sammen 3 dl fløte og 3 ss sukker
Hell så sjokoladekremen oppi og pisk til det er blandet. – ikke for lenge.
Bruk en slikkepotte og vend litt på kremen så du er sikker på at den har blandet seg godt.
Bre kremen over den avkjølte rullekaka.
Bruk bakapapiret og rull kaka sammen, prøv rulle den litt tett.
Vi klarte det ikke helt i dag så vår ble litt «løs i rullen» 🙂
Men smaken den er like god uansett så kast aldri en rullekake selv om den ser noe mislykket ut 🙂
Med litt pynt så blir det så bra atte