Disse muffinsene er akkurat passe søte og syrlige på en gang, og takket være rømma så er de veldig saftige.
Du trenger:
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 100g smør
- 2,5 dl økologisk lett rømme(1 pk)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl hvetemel
- saft og revet skall fra 2 små økologiske sitroner
Slik gjør du:
Rør sammen egg og sukker(hvis du vil kan du piske eggedosis, men det er ikke nødvendig)
Bland oppi vaniljesukker og bakepulver
Sikt i melet
Riv oppi skallet til sitronene
Press ut saft av sitronene og sil saften i
Bland lett sammen med rømma mens du smelter smøret og har deretter det smeltede smøret i røra
Rør sammen til en jevn deig
Ha i muffinsformer, bruk gjerne et muffinsbrett – oppskriften holder til to muffinsbrett
Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15-17 minutter – til de er lett gyldne på toppen