Herlig seig kake med hvit sjokolade og friske bringebær, men du må gjerne bruke blåbær istedet 🙂

Denne kaka er saftig og super enkel å lage, så på dager hvor du kjapt trenger en dessert så er dette det riktige valget 🙂

01e3ef19ea078b05e73e89c204bd8d979ba0a54a22

 Du trenger:

100g smør

100g hvit sjokolade

2 dl sukker

3 egg

revet skall og saften fra en sitron(anbefaler at du bruker økologisk)

2,5 dl hvetemel

2 ts vanilje

10 bringebær – gjerne frossne

 

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i 100 gram oppdelt, hvit sjokolade.

La sjokoladen smelte i det varme smøret mens du rører.

Pisk egg og sukker sammen, men trenger ikke bli eggedosis. Ha i vaniljesukker, presset saft og raspet sitronskall fra en økologisk sitron.

Tilsett sjokoladesmørblandingen og ha til slutt i hvetemelet. dette må blandes til en klumpfri deig.

Hell deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Trykk bringebærene ned i deigen og strø over ca 50 gram med hvite sjokoladebiter.

bilde 1bilde 3

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30-35 min (kaken skal fortsatt være fuktig i midten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk.

Avkjøl kaken helt i formen.

018c135fa2703480f34173d1d59587a2c378c11d2a01e3ef19ea078b05e73e89c204bd8d979ba0a54a22

Smaker herlig sammen med vaniljeis 🙂