Herlig seig kake med hvit sjokolade og friske bringebær, men du må gjerne bruke blåbær istedet 🙂
Denne kaka er saftig og super enkel å lage, så på dager hvor du kjapt trenger en dessert så er dette det riktige valget 🙂
Du trenger:
100g smør
100g hvit sjokolade
2 dl sukker
3 egg
revet skall og saften fra en sitron(anbefaler at du bruker økologisk)
2,5 dl hvetemel
2 ts vanilje
10 bringebær – gjerne frossne
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i 100 gram oppdelt, hvit sjokolade.
La sjokoladen smelte i det varme smøret mens du rører.
Pisk egg og sukker sammen, men trenger ikke bli eggedosis. Ha i vaniljesukker, presset saft og raspet sitronskall fra en økologisk sitron.
Tilsett sjokoladesmørblandingen og ha til slutt i hvetemelet. dette må blandes til en klumpfri deig.
Hell deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Trykk bringebærene ned i deigen og strø over ca 50 gram med hvite sjokoladebiter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30-35 min (kaken skal fortsatt være fuktig i midten). Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumfolie på slutten av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk.
Avkjøl kaken helt i formen.
Smaker herlig sammen med vaniljeis 🙂