Nydelige sitronmuffins toppet med jordbær angel feather topping…smaker himmelsk
Du trenger til muffinsene:
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 100g smør
- 2,5 dl økologisk lett rømme(1 pk)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl hvetemel
- saft og revet skall fra 2 små økologiske sitroner
Du trenger til toppingen:
- 4 eggeplommer
- 300gr sukker
- 1 ss vann
- 2 ss sitron
- 4 ss jordbærmos
- 5 ss flytende glukose
Slik gjør du:
Rør sammen egg og sukker(hvis du vil kan du piske eggedosis, men det er ikke nødvendig)
Bland oppi vaniljesukker og bakepulver
Sikt i melet
Riv oppi skallet til sitronene
Press ut saft av sitronene og sil saften i
Bland lett sammen med rømma mens du smelter smøret og har deretter det smeltede smøret i røra
Rør sammen til en jevn deig
Ha i muffinsformer, bruk gjerne et muffinsbrett – oppskriften holder til to muffinsbrett
Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15-17 minutter – til de er lett gyldne på toppen
Slik lager du toppingen:
Bland alt utenom jordbærmosen i en bolle som du setter oppi en kjele med småkokende vann.
Pisk med håndmixer mens det hele holdes over det småkokende vannet, pisk i iallefall 5-10 minutter – til toppingen blir stiv – du skal kunne holde bollen på hodet uten at det renner ut noe.
Bland i jordbærmosen og pisk videre
Pisk til det hele er kaldt
Når muffinsene er avkjølte fyller du en sprøytepose med toppingen og sprøyter høye topper på hver muffins
Disse er fine å ha med eg i en kakeboks når man skal på besøk