Denne kaka er enkel å lage og smaker himmelsk, et must for sjokoladeelskere <3 Smaker ekstra godt med litt vaniljeis ved siden av.
Du trenger til bunnen:
100g smør
3 egg
2dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao pulver
Du trenger til fudgen:
2dl kremfløte
1dl sukker
1dl lys sirup
150g kokesjokolade
100g smør.
Slik gjør du:
Smelt smøret mens du pisker sammen de andre ingrediensene til bunnen.
Bland så smøret i røra før du heller alt i en springform på ca 24 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 min.
Avkjøles i formen.
Fudge:
Ha kremfløte, sirup, sukker i en kjele og varm opp, ha sjokoladen oppi i biter.
Rør til sjokoladen har smeltet – deretterlar du dette småkoke til det tykner. tar iallefall 15 minutter.
Når den er litt tykkere enn før så tar du den av plata og rører inn smøret.
Hell så fudgen over kaka som fortsatt er i springformen.
Sett det hele i kjøleskapet i 3 timer eller over natta.
Strø gjerne melis over kaka.
Jeg hadde ikke tid til å vente så lenge eg brude med denne kaka, men om du lar den stå over natta så blir fudgen helt fast og renner ikke 🙂
Tips:
Når du skal ha kaka over på et fat, tar du først av kanten rundt, så holder du kaka under med bakepapiret, skli bakepapiret forsiktig av kaka mens du legger kaka ned på fatet litt og litt.