Hvis du elsker snickers vil du også elske denne kaka. Jeg har gått litt ned på sukker i denne oppskriften da jeg ofte synes at dette er en kake som blir litt før søt.

 

Du trenger:

Bunnen:

3 eggehvitter

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

150g salte økologiske peanøtter

60g salte ritz kjeks – ca 20 stk

Sjokoladekremen:

50 g smør

3 ss sukker

200g kokesjokolade

3 eggeplommer

4 ss fløte

Pynt:

3 dl kremfløte

1ss sukker

hakkede peanøtter og kokesjokolade.

 

Slik gjør du:

Bunnen:

Pisk eggehviter stive og ha i sukkeret litt og litt – piskes til stiv marengs.

Kjør peanøtter og ritz kjeks i en food prosessor og kjør det til det er finhakket – evt finhakk for hånd

Bland kjeks/nøtteblandingen ned i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.

snickerskake4

Hell deigen i en rund springform på ca 24 cm med bakepapir i bunnen.

snickerskake1 snickerskake6

Stekes på 180 grader i 25-30 minutter.

snickerskake7

Avkjøles helt i formen, når den er helt kald så ha kaka over på et fat, husk å fjerne bakapapiret.

snickerskake8

Sjokoladekremen:

Smelt smør, sukker og sjokolade på svak varme

Ha deretter i fløten og la dette koke opp.

Pisk så i en og en eggeplomme – kremen tykner da noe.

snickerskake11

Avkjøl kremen noe før du smører den over kakebunnen.

snickerskake10 snickerskake13

La dette stå kaldt til sjokoladen og bunnen er helt kalde.

snickerskake14

Pynt:

Pisk krem sammen sammen med 1 ss sukker

Ha den over kaka og strø hakket peanøtter og sjokolade på toppen.

snickerskake17

La stå i kjøleskapet frem til servering.

snickerskake19 snickerskake23 snickerskake24