Hvis du elsker snickers vil du også elske denne kaka. Jeg har gått litt ned på sukker i denne oppskriften da jeg ofte synes at dette er en kake som blir litt før søt.
Du trenger:
Bunnen:
3 eggehvitter
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150g salte økologiske peanøtter
60g salte ritz kjeks – ca 20 stk
Sjokoladekremen:
50 g smør
3 ss sukker
200g kokesjokolade
3 eggeplommer
4 ss fløte
Pynt:
3 dl kremfløte
1ss sukker
hakkede peanøtter og kokesjokolade.
Slik gjør du:
Bunnen:
Pisk eggehviter stive og ha i sukkeret litt og litt – piskes til stiv marengs.
Kjør peanøtter og ritz kjeks i en food prosessor og kjør det til det er finhakket – evt finhakk for hånd
Bland kjeks/nøtteblandingen ned i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
Hell deigen i en rund springform på ca 24 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes på 180 grader i 25-30 minutter.
Avkjøles helt i formen, når den er helt kald så ha kaka over på et fat, husk å fjerne bakapapiret.
Sjokoladekremen:
Smelt smør, sukker og sjokolade på svak varme
Ha deretter i fløten og la dette koke opp.
Pisk så i en og en eggeplomme – kremen tykner da noe.
Avkjøl kremen noe før du smører den over kakebunnen.
La dette stå kaldt til sjokoladen og bunnen er helt kalde.
Pynt:
Pisk krem sammen sammen med 1 ss sukker
Ha den over kaka og strø hakket peanøtter og sjokolade på toppen.
La stå i kjøleskapet frem til servering.