Denne desserten er herlig frisk og smelter på tunga.
Jeg synes denne blir best når jeg bruker frosne jordbær.
Du trenger:
- 800g jordbær – halvtinte(to poser)
- 1 sitron
- 5ss sukker
- 3 ts gelatin pulver
- 6 ss vann
- 2 ss melis
- 3dl fløte
Slik gjør du:
Tin jordbærene til de blir litt myke.
Kjør 500 g jordbær til en mos og ha i saften fra 1 sitron.
Bland ut 3 ts gelatin pulver i et glass med 6 ss vann – ha i vannbad til gelatinen er smeltet helt – hell i en tynn stråle ned i jorbærblandingen mens du kjører mikseren.
Pisk 3 dl fløte sammen med 5 ss sukker til krem.
Bland sammen kremen med jordbærmosen
Hell i passende glass og sett i kjøleskapet(gjerne med plastfolie over så det ikke blir snerk)
La stå kaldt i 3 timer eller natta over.
Mos resten av jordbærene sammen med 2 ss melis – ha over toppen av moussen før servering.