…man kan nemlig aldri få for mye sjokolade 🙂
Dette er en herlig dessert, masse sjokoladesmak som smelter på tunga. Det er nesten is, det er nesten sjokolademousse…Det ER semifreddo …som betyr halvkadt på italiensk.
Du trenger:
3 dl fløte
2dl melk
150g sukker
1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
3 eggehvitter
50g sukker
200 sjokolade
100 gram hakket sjokolade eller sjokoladebiter(gjerne Freia smelt)
Slik gjør du:
Pisk fløten til krem og sett i kjøleskapet.
Kok opp melk, sukker og vaniljesukker, men s du pisker lett sammen eggeplommene. Hell den oppkote melkeblandingen oppi eggene, rør sammen.
Hell så alt tilbake i kjelen og varm opp til kokepunkter(skal ikke koke) til den blir blank og tykner noe. helle eggeblandingen i en bolle
Hakk sjokoladen i biter og ha i eggeblandingen
La dette stå og kjøle seg på benken mens du pisker eggehvittene stive sammen med 50g sukker
Rør sammen den avkjølte sjokoladeblandingen med kremen og de piskede eggehvittene.
Hell i en bolle du har lokk til. Rør i sjokoladebitene – spar litt til pynt.
Sett i fryseren – rør innimellom de første 2-3 timene.
Bør stå ca 4-5 timer i fryseren. Skal ikke bli helt frossen så ikke la den stå for lenge.
Så er det bare å kose seg 🙂