…man kan nemlig aldri få for mye sjokolade 🙂

Dette er en herlig dessert, masse sjokoladesmak som smelter på tunga. Det er nesten is, det er nesten sjokolademousse…Det ER semifreddo …som betyr halvkadt på italiensk.

 

Du trenger:

3 dl fløte

2dl melk

150g sukker

1 ts vaniljesukker

5 eggeplommer

3 eggehvitter

50g sukker

200 sjokolade

100 gram hakket sjokolade eller sjokoladebiter(gjerne Freia smelt)

 

Slik gjør du:

Pisk fløten til krem og sett i kjøleskapet.

semifreddo17

Kok opp melk, sukker og vaniljesukker, men s du pisker lett sammen eggeplommene. Hell den oppkote melkeblandingen oppi eggene, rør sammen.

Hell så alt tilbake i kjelen og varm opp til kokepunkter(skal ikke koke) til den blir blank og tykner noe. helle eggeblandingen i en bolle

semifreddo 15

Hakk sjokoladen i biter og ha i eggeblandingen

semifreddo 14

La dette stå og kjøle seg på benken mens du pisker eggehvittene stive sammen med 50g sukker

Rør sammen den avkjølte sjokoladeblandingen med kremen og de piskede eggehvittene.

semifreddo 11semifreddo 13

Hell i en bolle du har lokk til. Rør i sjokoladebitene – spar litt til pynt.

semifreddo 9 semifreddo 8

Sett i fryseren – rør innimellom de første 2-3 timene.

semifreddo 4

Bør stå ca 4-5 timer i fryseren. Skal ikke bli helt frossen så ikke la den stå for lenge.

Så er det bare å kose seg 🙂

semifreddo 3