Dette er min absolutte favoritt dessert, den er så god at jeg ofte drømmer om den om natta og har alltid lyst på mer 🙂
Smaker ekstra godt sammen med friske bær, eller en bærkrem(krem rørt sammen med knuste jordbær eller bringebær)
Skal den brukes i bursdager dobler jeg oppskriften og har den i en stor bolle så alle kan ta så mye de vil.
Ellers så er det fint å lage porsjoner og jeg gjør det gjerne i syltetøyglass – veldig kjekt for da kan du sette på lokket. Lettere å ha i kjøleskapet og kan stables i høyden. Dessuten kan man spare litt av sin hvis man klarer 🙂
Du trenger:
- 6 eggeplommer
- 250g sjokolade(ønsker du en mørk mousse velger du her en mørkere sjokolade, eller lys om det er det du vil ha, fritt frem)
- 1 dl sukker
- 6 dl fløte(fungerer fint med lakstosefri fløte, det bruker jeg ofte)
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Skill eggene (ikke kast eggehvittene ->skal du ha stort selskap med flere kaker bruker jeg hvittene til en pavlova, evt kan du lage små pikekyss av de til å pynte moussen med)
- Rør kjapt sammen eggeplommer og sukker med en stålvisp – skal IKKE piskes til eggedosis
- Kok opp 1 dl fløte
- Hell den kokende fløten over eggeblandingen – rør godt
- Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen – rør sammen – tykner raskt
- La denne blandingen avkjøles på benken i 15 min
- Pisk 5 dl fløte til en lett krem
- Bland kremen og sjokoladeblaningen sammen litt og litt – til en jevn masse
- Hell i bolle, skåler eller hva du ønsker og la stå minst 3 timer, men helst natta over i kjøleskapet.