Dette er min absolutte favoritt dessert, den er så god at jeg ofte drømmer om den om natta og har alltid lyst på mer 🙂

Smaker ekstra godt sammen med friske bær, eller en bærkrem(krem rørt sammen med knuste jordbær eller bringebær)

Skal den brukes i bursdager dobler jeg oppskriften og har den i en stor bolle så alle kan ta så mye de vil.

Ellers så er det fint å lage porsjoner og jeg gjør det gjerne i syltetøyglass – veldig kjekt for da kan du sette på lokket. Lettere å ha i kjøleskapet og kan stables i høyden. Dessuten kan man spare litt av sin hvis man klarer 🙂

Du trenger:

  • 6 eggeplommer
  • 250g sjokolade(ønsker du en mørk mousse velger du her en mørkere sjokolade, eller lys om det er det du vil ha, fritt frem)
  • 1 dl sukker
  • 6 dl fløte(fungerer fint med lakstosefri fløte, det bruker jeg ofte)

Slik gjør du:

  • Smelt sjokoladen i vannbad
  • Skill eggene (ikke kast eggehvittene ->skal du ha stort selskap med flere kaker bruker jeg hvittene til en pavlova, evt kan du lage små pikekyss av de til å pynte moussen med)
  • Rør kjapt sammen eggeplommer og sukker med en stålvisp – skal IKKE piskes til eggedosis

sjokolade mousse

  • Kok opp 1 dl fløte
  • Hell den kokende fløten over eggeblandingen – rør godt
  • Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen – rør sammen – tykner raskt

sjokolade mousse

  • La denne blandingen avkjøles på benken i 15 min
  • Pisk 5 dl fløte til en lett krem
  • Bland kremen og sjokoladeblaningen sammen litt og litt – til en jevn masse

  • Hell i bolle, skåler eller hva du ønsker og la stå minst 3 timer, men helst natta over i kjøleskapet.