Nå er grillsesongen i gang og jeg elsker hjemmelaget potetsalat sammen med nesten alt man kna tenke seg å putte på grillen.

Jeg varierer ofte på oppskriften på salaten, men her er en av mine favoritter.

Potetsalat

Potetsalat

 

Du trenger:

1 pk majones

2 ss rømme

3 vårløk

1 eple

10 skiver suragurk

salt, pepper og gjerne litt hakket chilli

poteter  ca 1 kg – gjerne nypoteter

 

Slik gjør du:

Kok poteter, ikke kok de for lenge, bedre at de er litt faste, og behold gjerne skallet på om det er nypoteter

Poteter

Økologiske nypoteter

Bland majo og rømme sammen, tilsett krydder

Bland majones og rømme med salt og pepper.

Bland majones og rømme med salt og pepper.

Hakk opp løk, suragurk og eple og bland i

Når du har hakket eplene så heller du litt saft fra suragurkene over eplebitene, da holder de seg friske og fine i fargen.

Når du har hakket eplene så heller du litt saft fra suragurkene over eplebitene, da holder de seg friske og fine i fargen.

Bland sammen

Bland sammen

Hell vannet av potetene og avkjøl de med kaldt vann. Når de er kalde så tørk av de.

Del de i passende biter – om skallet løsner så tar du det av. ellers beholder du det på.

Det er lett å ta av skallet ved å bare dele potene i to og klemme skallet oppover.

Det er lett å ta av skallet ved å bare dele potene i to og klemme skallet oppover.

Hvis skallet løsner lett tar du det av.

Hvis skallet løsner lett tar du det av.

 

Bland potetbitene oppi sammen med majo/rømme blandingen.

La stå kaldt i et par timer før servering så smakene får satt seg litt.

Potetsalat

Potetsalat