Da er endelig oppskriftsbloggen oppe og går og dagens dessert skal få lov å være første innlegg 🙂

For noen uker siden satt vi og så på Norge Rundt og der lagde de Dronning Maud Pudding, og alle i familien var enige om at det så vidunderlig godt ut. Så i dag måtte vi prøve oss på denne tradisjonsrike desserten.

Her er min variant av Dronning Maud Pudding, den passer perfekt for de som elsker sjokolade 🙂

Du trenger:

6 dl fløte

1 ts vaniljesukker

300 gram sjokolade(jeg blandet melkesjokolade og kokesjokolade)

6 egg

1 dl sukker

5 plater gelatin

3 ss kokende vann

Slik gjør du:

Pisk fast krem av 6 dl fløte og 1 ts vaniljesukker – sett kremen i kjøleskapet

Pisk eggene sammen med sukkeret til eggedosis, pisk lenge – iallefall 10 minutter med maskin, mens du venter på eggedosisen legger du  5 plater gelatin i kaldt vann. Så river du sjokoladen, eller om du ikke gidder å rive så kjører du den i en kjøkkenmaskin til det er fint fint revet.

Klem vannet av gelatinplatene og rør de ut i 3 ss kokende vann – hell gelatinen litt og litt oppi eggedosisien mens den pisker videre.

Så blander du forsiktig, men nøye sammen kremen og eggedosisblandingen – pass på at den blander seg godt.

01ce18773cf042b49c15f7fd73b19546f5fb09cb58

Deretter legger du kremblandingen lagvis med den revne sjokoladen i en bolle.

012d4eddfe8a8c4f232e1bae25a52df4db4713d863 01686640ce971b29a94a65987ce211f27cea96f14a 011229e9302d11d11eebbdaeb3f8242c427c18df31 01024f7c2bff3b73341797ebf798ea5f72fd8177ac

La stå i kjøleskap i 3 timer eller natten over, aller best er den dagen etter 🙂

01f11ccc3c877490f5573785695e415fc18ae5c97f 016fc29f551aa80e3b018bc349d4bc7a12f74f3c8b