Brownies er en av mine favoritt kaker, og jeg har eksperimentert meg frem til at denne er aler best. Den smelter på tunge og de herlige bitene av sjokolade gir en perfekt blanding av mykhet og hardhet
Første gangen jeg laget disse så var de det første jeg tenkte på da jeg våknet dagen etter- da viste jeg at jeg hadde funnet den perfekte oppskriften 🙂
Du trenger:
600g kokesjokolade(jeg liker best å bruke dronningsjokolade)
200g smør(kvitseid smør )
7 egg
6 dl sukker
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Smelt smør og 400 gram sjokolade i en kjele – avkjøl til lunken.
Rør sammen egg og sukker – ikke til eggedosis – men rør kraftig sammen for hånd
Så blander du sjokoladesmøret og eggeblandingen sammen
Så har du i mel og vaniljesukker – rør dette sammen til en jevn deig.
Hakk 200g sjokolade, bland i røra
Hell røra i en langpanne med bakepapir og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter –
Obs ikke stek for lenge – den skal være seig.
OBS: den må avkjøles før du deler den opp, helst stå natten over i kjøleskapet.
jeg kjøler den først i langpanna, da er den enkel å løfte ut ved å løfte i bakepapiret, så pakker jeg den i plast og setter i kjøleskapet
Dagen etter deler jeg den opp og sikter gjerne melis over 🙂
Bare å glede seg <3