I dag laget jeg en stooor porsjon havrekjeks og selvfølgelig puttet jeg sjokoladebiter i de…som jeg alltid sier, man kan aldri få for mye sjokolade 😉

Dette er en stor oppskrift og kan fint halveres, men skal man bake kan man likegodt lage mange, de forsvinner nemlig veldig fort 😉

Havrekjeks

Dette trenger du:

  • 450 g smør(bruk ekte smør)
  • 1 liter hv mel
  • 5 dl havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 5 dl brunt sukker
  • 4 dl sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 400g hakket sjokolade
  • 4 egg

Slik gjør du:

Bland romtemperert smør og alt sukkeret sammen

Bland sammen smør og sukkeret

Bland sammen smør og sukkeret

 

Jeg liker å bruke rene nyvaskede hender til denne jobben.

Jeg liker å bruke rene nyvaskede hender til denne jobben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så blander du et og ett egg

Nutella choc chip cookies 3

Bland alt det tørre i en bolle

bland mel, havregryn, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle

bland mel, havregryn, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hell dette i smørblandingen.

Nutella choc chip cookies 6

Bland godt sammen

Havrekjeks

Hakk sjokoladen

Nutella choc chip cookies 8

 

 

TIPS:

Når du skal hakke opp flere plater med sjokolade er det et triks å legge platene oppå hverandre. Jeg liker å dele sjokoladen opp for hånd og ikke kjøre den i en kjøkkenmaskin. Liker nemlig å ha kontroll over bitene og liker de litt store :)

Når du skal hakke opp flere plater med sjokolade er det et triks å legge platene oppå hverandre. Jeg liker å dele sjokoladen opp for hånd og ikke kjøre den i en kjøkkenmaskin. Liker nemlig å ha kontroll over bitene og liker de litt store 🙂

Havrekjeks 3

Hell sjokoladebitene i røra

hell alle sjokoladebitene i røra

 

Havrekjeks

Sett deigen ut med to skjeer på bakepapir

 

Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 10-12 minutter – de skal ikke være for mye stekt

TIPS:  La de kjøles litt på brettet før du flytter de med en stekespade eller som jeg pleier å bruke – en ostehøvel – over på en rist til avkjøling – hvis du prøver å flytte de med en gang så detter de fra hverandre.

Avkjøles på rist, men ikke flytt de over før de har fått stått litt på brettet - da går de istykker

Avkjøles på rist, men ikke flytt de over før de har fått stått litt på brettet – da går de istykker

 

Nytes gjerne lunkne rett fra rista, eller ha de i en kakeboks og nyt senere. De holder seg deilige lenge i kakeboksen, men mine overlever ikke der så lenge….