Denne desserten er herlig frisk og smelter på tunga.

Jeg synes denne blir best når jeg bruker frosne jordbær.

Du trenger:

  • 800g jordbær – halvtinte(to poser)
  • 1 sitron
  • 5ss sukker
  • 3 ts gelatin pulver
  • 6 ss vann
  • 2 ss melis
  • 3dl fløte

Slik gjør du:

Tin jordbærene til de blir litt myke.

Kjør 500 g jordbær til en mos og ha i saften fra 1 sitron.

Jordbærmousse 19

Bland ut 3 ts gelatin pulver i et glass med 6 ss vann – ha i vannbad til gelatinen er smeltet helt – hell i en tynn stråle ned i jorbærblandingen mens du kjører mikseren.

Jordbærmousse 16

Pisk 3 dl fløte sammen med 5 ss sukker til krem.

Bland sammen kremen med jordbærmosen

Jordbærmousse 17

Hell i passende glass og sett i kjøleskapet(gjerne med plastfolie over så det ikke blir snerk)

Jordbærmousse 18

La stå kaldt i 3 timer eller natta over.

Mos resten av jordbærene sammen med 2 ss melis – ha over toppen av moussen før servering.

Jordbærmousse 11Jordbærmousse 10