Gjærbakst er både gøy å lage og nydelig å spise, her er en variant jeg fant på en dag jeg fikk så lyst å bake noe godt.

Først setter du en gjærdeig

Grunnoppskriften finner du her: Charlottes fantastiske boller

Deretter lager du vaniljekrem: Vaniljekrem

Vaniljekremsnurr med sjokoladebiter

Del deigen i tre like store emner.

Ta et emne og kjevle ut til en flat firkant

Kjevle ut deigen

Fordel og smør utover vaniljekrem

019d4f36ba67218f7412b2dc96b18720051d914863 0154c6b139f326e4daa4d16f1ccd3cedf8a963e28b

Strø sjokoladebiter over hele

0140fd470fb111b4b93693b92b536272bae41d2c64 boler med vanilje og sjokolade

Rull den sammen og del opp i passe biter

0168c23a59219b96a7d34a4298ef0b131fedf8d7fc 018671296e1aa16606b26bb5b557be6e48e3178318

Pass på å «lime» sammen rullen ved å klemme deigen sammen, sa åpner ikke snurrene seg under steking.

 

snurrer med vaniljekrem og sjokoladebiter

 

Stekes midt i ovnen på 250 grader i 8-10 minutter – til de er gyldne og fine 🙂