Dette ble en herlig kake, kombinasjonen av syrlig rabarbra, søt vaniljekrem og himmelske sjokoladebiter gjør denne kaka både frisk og super god.
Server med krem eller is til, og spis den gjerne lun
Først lager du vaniljekrem, jeg synes alltid det smaker best om den er hjemmelaget
Se hvordan du lager den her: Vaniljekrem
Du trenger:
- 500 gram mykt smør
- 500 gram sukker
- 8 egg
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 500 gram hvetemel
- 2-3 store rabarbrastilker
- 200 gram hakket sjokolade
- Vaniljekrem
- Perlesukker
Slik gjør du:
Skru ovnen på 200 grader
Skrell og skjær rabarbraen i skiver, strø litt sukke rover og la stå i noen minutter
Rør sammen smør og sukker, bland i ett og ett egg – ser ut som den skiller seg litt men den går sammen igjen etterpå.
Så blander du i alt det tørre og rører godt
Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne
Strø over rabarbra og den hakkede sjokoladen
Deretter fordeler du vaniljekremen i klatter rundt
Strø Perlesukker over hele kaka.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter – sjekk med en kakepinne og den er ferdig.
Avkjøles litt i panna, før du deler den opp og serverer med krem eller is til
Den smaker himmelsk lun, men er også veldig god kald og den kan fryses