Dette ble en herlig kake, kombinasjonen av syrlig rabarbra, søt vaniljekrem og himmelske sjokoladebiter gjør denne kaka både frisk og super god.

Server med krem eller is til, og spis den gjerne lun 🙂

Først lager du vaniljekrem, jeg synes alltid det smaker best om den er hjemmelaget

Se hvordan du lager den her: Vaniljekrem

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 1

Du trenger:

  • 500 gram mykt smør
  • 500 gram sukker
  • 8 egg
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 500 gram hvetemel
  • 2-3 store rabarbrastilker
  • 200 gram hakket sjokolade
  • Vaniljekrem
  • Perlesukker

 

Slik gjør du:

Skru ovnen på 200 grader

Skrell og skjær rabarbraen i skiver, strø litt sukke rover og la stå i noen minutter

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 7

 

Rør sammen smør og sukker, bland i ett og ett egg – ser ut som den skiller seg litt men den går sammen igjen etterpå.

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 13 rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 12 rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 11

Så blander du i alt det tørre og rører godt

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 10

 

Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 8 rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 9

 

Strø over rabarbra og den hakkede sjokoladen

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 6

 

Deretter fordeler du vaniljekremen i klatter rundt

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 5

Strø Perlesukker over hele kaka.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter – sjekk med en kakepinne og den er ferdig.

Avkjøles litt i panna, før du deler den opp og serverer med krem eller is til 🙂

Den smaker himmelsk lun, men er også veldig god kald og den kan fryses 🙂

rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 3 rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 2 rabarbrakake med sjokolade og vaniljekrem 4