Dette er en frisk og herlig dessert til varme sommerdager. Bringebær og sitron passer utmerket sammen, og den syrlige smaken er forfriskende. Herlig dessert, men er veldig god som en kveldskos nå på sommeren.
Først lager du bringebærculien, hvordan ser du her: Bringebærculi
Du trenger:
3 egg
2 eggeplommer
1 ss gelatinpulver(eller 6 gelatin plater)
saften fra 2 sitroner( velg økologisk)
revet skal fra 1 sitron( velg økologisk)
0, 5dl sukker
3 dl kremfløte + 1 ss sukker
Slik gjør du:
Pisk egg, eggeplommer og 0,5 dl sukker til eggedosis, pisk godt så alt sukkeret løser seg opp
Riv skallet av den ene sitronen før du deler den i to og presser ut all saften av sitronene.
Løs opp 1 ss gelatinpulver i sitronsaften. Hold skålen med saft sakll og gelatinpulver i 30 sek over kokende vann mens du rører ut.
Bland sitronblandingen ned i eggedosisen
Pisk krem av 3 dl fløte og 1 ss sukker
Bland dette forsiktig ned i eggedosisblandingen
Fordel blandingen i porsjonsglass – ser veldig fint ut i stettglass
Sett glassene i kjøleskapet i 30 minutter før du heller bringebærculi på toppen. La de stå i kjøleskapet til servering, helst i 3 timer. kan lage de dagen før, men da bør du ta plastfilm over toppen så det ikke blir snerk på culien.